Over M50

De M50, voorheen Platform Middelgrote Gemeenten (PMG), is een netwerk van middelgrote gemeenten die vaak een centrumfunctie in de regio vervullen, stedelijke problematiek kennen en een vergelijkbare schaal hebben (30.000-80.000 inwoners). De M50 is een platform dat staat voor kennis delen, elkaar inspireren, samen experimenteren en onszelf op de kaart zetten. 

Onze doelstellingen zijn nader uitgewerkt in het Jaarplan M50 2023.

Binnen M50 werken wij met 3 pijlers:
- Pijler Ruimte
- Pijler Sociaal
- Pijler Financiën


M50 telt 65 leden (april 2024)

Altena, Aalsmeer, Barendrecht (BAR), Barneveld, Bergen op Zoom, Coevorden, De Bilt, De Ronde Venen, Den Helder, Diemen, Dijk en Waard, Doetinchem, Dronten, Etten-Leur, Geldrop-Mierlo, Goes, Gooise Meren, Gorinchem, Harderwijk, Hellendoorn, Hendrik Ido Ambacht, Houten, Kampen, Kerkrade, Landgraaf, Leidschendam-Voorburg, Lingewaard, Lochem, Maassluis, Meierijstad, Midden-Groningen, Nieuwegein, Nijkerk, Noordoostpolder , Oldambt, Oost Gelre, Oosterhout, Overbetuwe, Papendrecht (BAR), Peel en Maas, Pijnacker-Nootdorp, Raalte, Ridderkerk (BAR), Rijssen-Holten, Rijswijk, Roermond, Schagen, Soest, Terneuzen, Tiel, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Veldhoven, Velsen, Venray, Waalwijk, Waddinxveen, Wassenaar, Weert , Wijchen, Winterswijk, Woerden, Zeist, Zutphen, Zwijndrecht.


Dagelijks bestuur

Tijdens de M50-ledenbijeenkomst van 23 september 2022 zij de volgende DB-leden en pijlervoorzitters benoemd:

 

Naam

Gemeente

Functie

Partij

Rol DB

1

Sjoerd Potters

De Bilt

Burgemeester

VVD

Voorzitter

2

Eva Boswinkel

Zutphen

Wethouder

GroenLinks

Vice-voorzitter

3

Vacant      

Public Affairs & Communicatie

4

Jan Goijaarts

Meierijstad

Wethouder

CDA

Financien & pijlers

5

Gilbert Isabella

Houten

Burgemeester

PvdA

Externe relaties 

 

 

Naam

Gemeente

Functie

Partij

Rol Pijlers

1

Arno Janssen

Papendrecht

Wethouder

PAB

Pijlervoorzitter Ruimte

 

 

 

 

 

 

2

Laura Hoogstraten

Zeist

Wethouder

GroenLinks

Pijlervoorzitter Sociaal

 

 

 

 

 

 

3

Philip van Veller

Leidschendam-Voorburg

Wethouder

VVD

Pijlervoorzitter Financiën

 

Doelstellingen M50-netwerk 2023

Ambitie Netwerkversterking

M50 heeft de ambitie om in 2023 de interne organisatie en het netwerk te professionaliseren, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid van handelen. Immers, de kleine organisatiegraad maakt ons soms kwetsbaar. We werken aan een duidelijke rolverdeling, brengen focus aan en zorgen voor een actueel ledenbestand. Ook verstevigen we het ambtelijk kernteam. Zo blijven wij een krachtig en wendbaar netwerk dat snel op ontwikkelingen kan inspelen, zonder daarbij onze eigen doelstellingen uit het oog te verliezen.

Ambitie Kennispartner

Kennispartner naar buiten
M50 deelt liever kennis vooraf, dan feedback achteraf. Daarom heeft de M50 de ambitie om in 2023 uitdrukkelijker gesprekspartner te zijn aan overlegtafels in Den Haag. Voordat wetgeving naar buiten wordt gebracht ter consultatie, worden kennispartners aan overlegtafels uitgenodigd om vooraf inbreng te geven. M50, of leden uit het netwerk, zitten te weinig aan deze tafels en worden dikwijls pas achteraf bij de consultatie om feedback gevraagd. De mogelijkheid om op basis van de kennis en kunde uit de M50 vooraf input te geven is dan niet meer mogelijk. Feedback achteraf levert slechts in de marge resultaten. We zetten in op de voorkant.

Kennispartner naar binnen
M50 is ook kennispartner voor deelnemende gemeenten. We versterken de samenwerking met en tussen de pijlers, zodat de interne organisatie, lobby en kennisdeling op elkaar aansluiten en elkaar aanvullen. Hiervoor maken we concrete werkafspraken over de contactlijnen van de pijlervoorzitters bij het DB en faciliteren wij afstemming tussen de pijlervoorzitters en de lobbyist. Inhoudelijk delen we successen, zodat gemeenten niet zelf het wiel hoeven uit te vinden. Hiervoor organiseren de pijlers 2x per jaar een informatieve bijeenkomst waarvoor leden uitgenodigd worden.

Samen Waarde Creeren

 

U kunt met ons contact opnemen via het volgende e-mailadres:
k.schippers@debilt.nl (secretaris)

a.bovee@debilt.nl (bestuurssecretariaat) 

 

Of wordt lid van onze groep op Linkedin:
Linkedingroep M50
 

 

0 bestanden geselecteerd: 
Cookie-instellingen