Inspirerende ALV in Bergen op Zoom

356 keer bekeken 0 reacties

We kijken terug op een geslaagde Algemene Ledenvergadering in Bergen op Zoom op vrijdag 19 april. Na de opening van voorzitter Sjoerd Potters verwelkomde burgemeester van Bergen op Zoom Margo Mulder het M50-bestuur en de aanwezige leden in de locatie Delta Agrifood Business (DAB) in Bergen op Zoom.

Margo wist ons te boeien met een interessant verhaal over de historie van Bergen op Zoom en de achtergrond van de bijzondere locatie DAB. De locatie is een open innovatie- en expertisecentrum van bedrijfsleven en onderwijs. Een broedplaats die kennis verzamelt en deelt over Agrifood. 

Na de ‘verplichte kost’ van vaststelling stukken als de jaarrekening, begroting, jaarplan en proces van herbenoeming volgde een divers programma waarin de ontwikkelingen in Den Haag centraal stonden. Een korte terugblik van vice-voorzitter Eva Boswinkel over het advies dat we als M50 mee hebben mogen geven over het rapport ‘Elke regio telt’. Gevolgd door een beknopte terugkoppeling van Pieter Jeroense van de VNG over de onderhandelingen tussen het Rijk en de VNG over de gemeentefinanciën. Sascha Ausems (burgemeester Waalwijk) en Mark Boumans (burgemeester Doetinchem en vice-voorzitter VNG) lichtten de inbreng van de gemeenten vanuit het VNG verder toe.  Martijn van Helvert (lobbybureau Meines & Holla) heeft de aanwezigen in vogelvlucht nog even meegenomen in de laatste ‘roddels’ in politiek Den Haag en de kabinetsonderhandelingen.

Het algemene deel van de ALV werd afgesloten met een korte presentatie en oproep om partnergemeente te worden van de Week van respect. Wordt jullie gemeente ook partnergemeente? 

Aansluitend werden we geïnspireerd door de verschillende thema’s in de deelsessies, rondleidingen of workshops (wat een fantastisch mooi historisch centrum heeft Bergen op Zoom!). En na de overheerlijke lunch hebben onze pijlervoorzitters Rex Toornvliet (als vervanger van Philip van Veller), Laura Hoogstraten en Arno Janssen in aparte sessies de aanwezigen nog meegenomen in de thema’s financiën, sociaal en ruimte.

We kijken terug op weer een goede en vruchtbare ALV. Dank voor ieders aanwezigheid, inbreng en mening! En veel dank voor de gastvrijheid in Bergen op Zoom. Het was top geregeld.

De gastgemeente voor de ALV in het najaar is al bekend. Dit wordt de gemeente Tiel. Erg leuk! Daarover later meer.

Cookie-instellingen