Veel media-aandacht voor streekmarkt M50 in Den Haag

453 keer bekeken 0 reacties

Laat ons niet in de St(r)eek, de streeklunch van M50 in Den Haag, is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Ons evenement kon rekenen op de nodige media-aandacht, bijvoorbeeld van Goedemorgen Nederland en de Volkskrant. Ook veel regionale en lokale media besteedden aandacht aan de lunch.

Op woensdag 20 september vond alweer de derde editie plaats van de lunch, waar burgemeesters en wethouders van middelgrote gemeenten in gesprek gingen met Kamerleden, bewindspersonen en beleidsmedewerkers. Waar de eerste, kleinschalige, editie - tijdens corona - nog plaats vond vóór het Tweede Kamergebouw, verwelkomden we bestuurders dit jaar in Nieuwspoort.

En ook de media-aandacht groeit. Zo zat M50-voorzitter Sjoerd Potters in de ochtend al bij het WNL-programma Goedemorgen Nederland. Hij riep daar op tot meer geld en politieke aandacht vanuit Den Haag voor middelgrote gemeenten. Die boodschap trof alvast een luisterend oor bij D66-fractievoorzitter Jan Paternotte, die ook aan tafel zat. Ook hij vond dat er meer financiële steun nodig is voor gemeenten.

Ook de Volkskrant besteedde daags na ons evenement aandacht aan de regio. De krant noemde onder meer het kwartetspel, waarmee de 'Kamerleden konden kwartetten met voorzieningen'. M50-vice-voorzitter Eva Boswinkel zei in het artikel: "Wij willen laten zien dat abstracte Haagse bezuinigingen een kaalslag veroorzaken in de lokale praktijk. Het Rijk heeft een groot deel van Nederland verschraald achtergelaten. Vergeet niet dat er meer mensen buiten de grote steden wonen dan erin."

Ook andere, lokale en regionale, media besteedden aandacht aan Laat ons niet in de St(r)eek. Een aantal voorbeelden van andere media-uitingen: 

 

Cookie-instellingen