M50 steunt Mark Boumans als kandidaat vicevoorzitter VNG

389 keer bekeken 0 reacties

Tijdens de afgelopen M50 ALV van 21 april stelde Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem, zich voor als m50-kandidaat voor het vicevoorzitterschap van de VNG. We hebben de steun van de m50-gemeenten nodig om de campagne van onze kandidaat een vliegende start te geven! Jouw stem telt op 14 juni!

Waarom een m50-kandidaat?
Het is belangrijk dat alle gemeenten gerepresenteerd worden door de VNG: groot en klein. Een dwarsdoorsnede van het land. Wij zien graag een vicevoorzitter wiens speerpunt het is om randstad en regio weer bij elkaar te brengen. Wij denken dat Mark, burgemeester van Doetinchem en lid van de m50, de juiste persoon is als vicevoorzitter. Marks competenties sluiten volledig aan bij het door het VNG gevraagde profiel. Wij kennen hem als een zeer ervaren, enthousiast en verbindend bestuurder. Hij kent en staat als geen ander voor de vraagstukken van onze gemeenten. Een geluid dat gehoord moet worden!

Dat vinden wij als middelgrote gemeenten. En ook onze collega-netwerken: k80, p10, en r8 zijn dat met ons eens. Ook zij versturen deze steunverklaring aan hun achterban met de oproep om te tekenen. 

Bouwen aan een representatieve vereniging
Mark wil, in gesprek blijvend met ons, bouwen aan een sterke VNG. Waarin iedere gemeente gezien en gehoord wordt, ongeacht de afstand tot Den Haag of de hoeveelheid inwoners. 

Wil je meer informatie over de kandidatering van Mark Boumans of wil je zelf de steunverklaring tekenen, maar heb je deze nog niet ontvangen?  Neem dan contact op met Remco van Riezen: remco.van.riezen@raalte.nl 
 

Doe je mee?

  1. Vul voor dinsdag 23 mei bijgaande conceptverklaring in en stuur deze naar bestuur@doetinchem.nl.  Om te stemmen voor Mark Boumans op 14 juni tijdens de ledenvergadering zijn ondersteuningsverklaringen nodig van tenminste 10 gemeenten. De termijn daarvoor is slechts twee weken.
  2. Spreek met buurgemeenten over de kandidatuur van Mark Boumans
  3. Stem op 14 juni op Mark Boumans als vicevoorzitter van de VNG

 

Cookie-instellingen