Hoe verder met retail in middelgrote steden?

Op 5 april 2018 vindt de International City Retail Experience 2018 plaats in Hoogeveen. Dit is een aantrekkelijk en inspirerend congres rondom de vraag hoe we binnensteden en retailgebieden vitaal kunnen houden. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Minister Eric Wiebes en de Drentse gedeputeerde Henk Brink zijn uitgenodigd voor het ochtendprogramma om te vertellen over de Nederlandse en Drentse retailagenda. Nederland en Drenthe lopen voorop als het gaat om een aanpak rond de uitdagingen van retail in onze gemeenten.

Het congres is de afsluiting van RetaiLink, een Europees programma van tien middelgrote steden die innovatieve strategieën hebben ontwikkeld voor vitale retailgebieden. De congresdeelnemers komen dan ook uit heel Europa. Die week staat het centrum van Hoogeveen in het teken van Europa, met diverse activiteiten voor bezoekers door de centrumondernemers.

Financiële steun Europa
Ook Tweede-kamerleden, de Europese commissie en Europarlementariërs zijn uitgenodigd. Een vraag die tijdens het congres aan de orde komt, is hoe Europa de uitwerking van de nieuwe retailstrategieën in onze middelgrote gemeenten financieel kan ondersteunen.

Op www.icre2018.eu vindt u meer informatie. Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Bert Hansma (gemeente Hoogeveen), via b.hansma@dewoldenhoogeveen.nl

 

0  reacties